Antički dani 2022.

Svojim bogatim programom, Antički dani postali su jedna od nezaobilaznih manifestacija kulturnog ljeta u Omišlju, a iz godine u godinu privlače sve veći broj turista.

Želja da se kulturna baština koja se posljednjih dvadesetak godina sustavno istražuje i štiti konzervatorskim zahvatima, popularizira, a u turističkom smislu i valorizira, iznjedrila je manifestaciju pod nazivom „Antički dani“.

Posjetitelji su kroz različita jela, radionice i glazbu mogli upoznati svakodnevni život starih Rimljana i antičkog doba.

Prvi dan manifestacije bio je predviđen dječjem programu, čiji je cilj bio zanimljivim sadržajem djeci približiti povijest otoka Krka. Djeca su tako prvi dan uživala u mnogim interaktivnim radionicama, borbi gladijatora, starim zanatima kao što je lončarstvo i streličarstvo, iluzijama antike te antičkim pričama i nezaobilaznom gastro ponudom.

Sljedeća dva dana gosti su, osim uz bogatu gastro ponudu, mogli provesti uživajući uz svjetlo baklji, borbi gladijatora i plesu Rimljanki uz pomno praćenje cara i carice koji sa svojim slugama večer provode ugodno ležeći na svom prijestolju, a za kraj antičkog programa posjetitelji su uživali uz posebni vatreni nastup s bičem i mačevima, a sam kraj obilježili su glazbeni nastupi Infinity benda i grupe Point.

Za dio publike omogućena je izrada antičkih frizura, tu su i nezaobilazni antički zanati: kovač, keramičar, krojač, lončar, travar… za djecu je postavljen drveni vrtuljak sa košarama, a svi zainteresirani mogu se okušati i u streljaštvu. Uz bogatu gastronomsku ponudu restorana Rivice na temu antike, posjetitelji uživaju u prekrasnom ambijentu uz svijetlost baklji, prigodno dekoriranom prostoru, autentičnoj glazbi, borbi gladijatora, žonglerima, mnoštvu kostimiranih Rimljana.

Svojim bogatim programom, Antički dani  postali su  jedna od nezaobilaznih manifestacija kulturnog ljeta u Omišlju, a iz godine u godinu privlače sve veći broj turista.

Pročitajte još...