Aktivni odmor / Staza oko Jezera – duža

Staza oko Jezera – duža

Oko jezera što život znači

Pješačka staza oko Jezera nudi nezaboravno iskustvo prirodne ljepote i mirnog okruženja. Staza započinje u Njivicama te prolazi kroz gustu šumu i pašnjake uz obale najvećeg slatkovodnog staništa otoka Krka, pružajući posjetiteljima priliku za opuštanje i uživanje u prirodi.

Iz kampa Njivice najprije krećete asfaltnom cestom do glavne otočke prometnice, a prešavši na široki makadam prolazite uz Konjički klub i Centar za aktivnosti i terapijsko jahanje. Jedinstvena flora i fauna obilježava šire područje oko Jezera stoga i vi istražite ovaj poseban ekosustav otoka. Područje je posebno bogato močvarnim i pticama selicama pa predstavlja vrijedan ornitološki rezervat, dok uz močvarno bilje u neposrednoj blizini Jezera stanište nalazi i više vrsta orhideja. U šumskoj idili hrasta cera i medunca uživajte u pjevu ptica i mirisu cvijeća, a šetnju uz jezero iskoristite za promatranje i fotografiranje ptica.

Idealno vrijeme za šetnju jest proljeće i jesen kada su temperature ugodne, a ptice pjevice vrše seobu. Bez obzira jeste li iskusni planinar ili samo tražite mjesto za opuštajuću šetnju, ova staza će vas sigurno oduševiti.