Aktivni odmor / Staza oko Jezera – manji krug

Staza oko Jezera – manji krug

Staza orhideja

Staza vodi oko jezera, pružajući pješacima nezahtjevnu kružnu rutu nedaleko centra Njivica. Staza je pogodna za sve uzraste i razine kondicije, osobito za obitelji s djecom i starije osobe koji traže laganu šetnju u prirodi.

Iz kampa u Njivicama prelazimo glavnu otočnu magistralu i ulazimo u pravu malu prirodnu oazu. Samo stotinjak metara od ceste Omišalj – Krk nalazi se najveće prirodno slatkovodno stanište otoka Krka. Ono je iznimno važno radi očuvanja vrednota bioraznolikosti otoka Krka, ali i šireg kvarnerskog područja. Prepustite se promatranju močvarnih i slatkovodnih tipova vegetacije te staništa ptica i riba kao najvećih vrijednosti jezera.

Pratite stazu uz jezero osluškujući cvrkut ptica i kreket žaba. Iako se jezero nalazi u vodozaštitnoj zoni s ograničenim pristupom, idealno je mjesto za promatranje prirode. Neka vašu pozornost privuku vodene biljke i ptice pjevice koje ovdje nalaze svoj privremeni dom, kao što jezero privlači pozornost istraživača već stotinjak godina. Uživajte u prirodnim ljepotama otoka i opustite se u mirnom okruženja Jezera.