Antički dani 2024

Jedan od najatraktivnijih krčkih lokaliteta, arheološki park Fulfinum – Mirine u Omišlju, ove je godine ponovno zablistao u ruhu starih Rimljana. Želja da se kulturna baština popularizira iznjedrila je “Antičke dane” – manifestaciju prepunu atraktivnih sadržaja u organizaciji Turističke zajednice Općine Omišalj. Dašak staroga Rima 5. i 6. srpnja uz bogat program koji je obuhvaćao brojne segmente života u doba antike, a scenografski oplemenjen prostor bila je izvrsna kulisa za ovaj ljetni vremeplov!

Za dio publike omogućena je izrada antičkih frizura, tu su i nezaobilazni antički zanati: kovač, keramičar, krojač, lončar, travar… za djecu je postavljen drveni vrtuljak sa košarama, a svi zainteresirani mogu se okušati i u streljaštvu. Uz bogatu gastronomsku ponudu restorana Rivice na temu antike, posjetitelji uživaju u prekrasnom ambijentu uz svijetlost baklji, prigodno dekoriranom prostoru, autentičnoj glazbi, borbi gladijatora, žonglerima, mnoštvu kostimiranih Rimljana.

Svojim bogatim programom, Antički dani  postali su  jedna od nezaobilaznih manifestacija kulturnog ljeta u Omišlju, a iz godine u godinu privlače sve veći broj turista.

Pročitajte još...