Aktivni odmor / Lov

Lov

Zbog iznimne očuvanosti prirode, bogate flore i faune te raznolikog krajolika, Krk predstavlja idealnu meku za ljubitelje lovnog turizma gdje lovna tradicija seže daleko u prošlost. Zaljubljenici u lovni turizam ovdje mogu uživati u pojedinačnom ili skupnom lovu, uz lovačkog psa ili pticu grabljivicu, a uz to uživati u raznolikosti krajobraza. Mnogima će već samo promatranje i snimanje divljači, poznatije kao fotosafari, biti pravi drugačiji doživljaj otoka.

U lovištima na otoku Krku najatraktivnija divljač su šumska šljuka, zec, kamenjarka i fazan, a od krupne divljači jelen, srna, divlja svinja, muflon i lisica. Lov na području općine Omišlja obavlja se unutar lovišta koja su pod nadzorom lokalnih lovačkih društava. Lovačka društva pružaju lovcima podršku, uključujući organizaciju lova, pružanje informacija o lokalnim pravilima. Lov na otoku Krku, kao i u cijeloj Hrvatskoj, podliježe strogim pravilima i regulativama koje postavlja Ministarstvo poljoprivrede i lokalne vlasti. Potrebne su odgovarajuće dozvole i pridržavanje sezonskih ograničenja kako bi se osiguralo održivo upravljanje populacijama divljači.

Informacije o uvjetima lova možete dobiti u lovačkom društvu, a svakako prije lova provjerite cjenik odstrjela divljači i usluga u lovu te ishodujte lovačku iskaznicu koja se može dobiti putem web stranice Hrvatskog lovačkog saveza https://www.hlshuntingcards.com/.

 

Informacije o lovu:

Lovački savez PGŽ
Franje Račkog 1, Rijeka
tel. 051/374 263

Lovačko društvo “ŠLJUKA 1924”
Prikešte 13, Omišalj
tel. 091/509-8877, 091/781-0103, 091/538-1187