Aktivni odmor / Ribolov

Ribolov

Njivice i Omišalj danas su poznata turistička odredišta na Krku. Međutim tradicija ribarenja duboko je utkana u povijest ovih, nekad malih ribarskih naselja. Stoga se i danas ovdje nude raznovrsne mogućnosti za ljubitelje ribolova. Ribolov udicom s obale ili ribolov iz barke dio su ponude sportskog ribolova. Slikovite uvale i stjenovite plaže oko Njivica pružaju odlična mjesta za ribolov. Čekanje ulova u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima, prepoznaju samo istinski ljubitelji ribolova. Srce će vam zaigrati kad se na vašoj udici nađe pokoji arbun, orada, brancin ili cipal dok je lov na lignje i sipe u noćnim satima poseban doživljaj.

Želite li se tijekom odmora baviti morskim ribolovom potrebna vam je ribolovna dozvola. Dozvole u trajanju od 1, 3, 7 ili 150 danas možete kupiti putem web stranice Ministarstva poljoprivrede https://ribarstvo.mps.hr/default.aspx?id=4010 ili u ovlaštenim turističkim agencijama. Važno je pridržavati se pravila i propisa kako bi se očuvala riblja populacija i prirodni ekosustav.

Želite li pak sudjelovati u jednom od najstarijih i najznačajnijih međunarodnih big game fishing natjecanja na Jadranu, tada budite dio spektakla pod nazivom BIG OM koji se održava tradicionalno krajem kolovoza. Akvatorij kvarnerskog zaljeva tada zauzmu brojne posade iz svih krajeva svijeta, nastojeći pokazati svoje ribolovne vještine, znanje i sreću u lovu na veliku ribu. Ne propustite ovo okupljanje zaljubljenika u sportski ribolov, uživajte u spoju tradicije, gastronomije i turizma!